N-VA Nevele vraagt dringend helderheid over de voorwaarden van de nieuwe brandweerzone Meetjesland dewelke in voege treedt vanaf 1 januari 2015.

Op 3 november 2014

 

 N-VA Nevele vraagt dringend helderheid over de voorwaarden van de nieuwe brandweerzone Meetjesland dewelke in voege treedt vanaf 1 januari 2015.

 

In uitvoering van een besluit van Binnenlandse Zaken worden de brandweerkorpsen hervormd vanaf 1/1/2015 en ondergebracht in grotere zones. Zo ook zal brandweerkorps Nevele toetreden tot de nieuwe zone Meetjesland. Maken deel uit van de toekomstige zone Meetjesland : Aalter, Eeklo, Kaprijke, Maldegem,Nevele, Waarschoot en Zomergem.

Materiaal, gebouwen en manschappen van lokale brandweerkorpsen worden vanaf 1 januari 2015 geïntegreerd tot één zone.

De gemeente Nevele beschikt over een uitstekend brandweerkorps. De gemeente investeert tot nu jaarlijks 305.000 euro in het korps en heeft in 2011 zelfs 1.500.000 euro geïnvesteerd in een gloednieuwe brandweerkazerne.

Dit jaar werd een nieuwe brandweer ladderwagen aangeschaft, ter waarde van 670.000 euro, samen met een nieuwe ambulance ter waarde van 65.000 euro.

N-VA heeft over deze recente aankopen serieuze bezwaren geuit  in het licht van de nakende samensmelting met ander korpsen omdat compensaties voor de inbreng niet bekend waren.

N-VA vraagt dan ook aan de burgemeester, die de onderhandelingen met andere gemeenten voert, om volledige duidelijkheid te geven over de compensaties voor de inbreng van onze gemeentelijke investeringen in de eigen brandweer over de laatste jaren.

Het feit dat de nieuwe ladderwagen nu zal gecompenseerd worden voor “slechts” 300.000 euro is voor N-VA totaal onaanvaardbaar tenzij er op andere  posten voldoende compensaties zullen komen.

Er is dus dringend nood aan transparantie over de totale financiële konsekwenties maar evenzeer  over organogram en toekomstige dienstverlening.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is