Nevele organiseert fietstocht ter voorbereiding van nieuw fietsbeleidsplan en mobiliteitsplan

Op 29 maart 2014

Nevele organiseert fietstocht ter voorbereiding van nieuw fietsbeleidsplan en mobiliteitsplan. In het nieuw fietsbeleidsplan wordt ook recreatief en toeristisch fietsroute uitgebouwd.

In het kader van de opmaak en herziening van het mobiliteitsplan, waarbij ook een fietsbeleidsplan wordt uitgewerkt, wordt op vrijdag 4 april 2014 om 13.15 uur een fietsexcursie georganiseerd.

Op initiatief van het studiebureau Vectris, de mobiliteitsambtenaar  en de schepen van mobiliteit werden het gemeentebestuur, de leden van de  GBC, gemeentelijke begeleidingscommissie mobiliteit, de vertegenwoordigers van scholen aangevuld met extern deskundigen, uitgenodigd om de fiets ter hand te nemen.

Er worden twee fietslussen voorzien ten oosten en ten westen van het kanaal en elke fietstocht zal ongeveer 2 uur duren.  We gaan maximaal de fietsinfrastructuur en de daarbij horende knelpunten per fiets bezoeken.  Bij de knelpunten wordt er even stilgestaan en gebrainstormd over, wat de gevaren en ervaringen zijn en hoe deze verder aangepakt kunnen worden.

Het fietsbeleidsplan heeft tot doel een fijnmazig functioneel fietsroutenetwerk uit te werken waarbij enerzijds de buurgemeenten, de deelgemeenten en de wijken, en anderzijds de fietsaantrekkende activiteiten (scholen, bedrijven, sportterreinen,…) op een veilige manier met elkaar verbonden worden.

Door de ligging aan het Schipdonkkanaal en het kanaal Gent-Brugge-Oostende, heeft Nevele eveneens een belangrijke recreatieve troef in handen, in het fietsbeleidsplan wordt eveneens een recreatief fietsroutenetwerk uitgebouwd.  Vanuit het oogpunt van kostenbesparing en efficiëntie wordt gestreefd naar een integratie van functionele en recreatieve fietsnetwerken.  Het fietsbeleidsplan zal uiteraard een belangrijke basis vormen voor  de verdere uitwerking op lange termijn.  Binnen het beleidsplan zal er ook een fietsstallingenplan opgemaakt worden, zodat de fiets optimaal gepromoot wordt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is