Freddy Bertin legt eed af als schepen

Als gevolg van het ontslag van schepen Nele Clarebout(N-VA) heeft het bestuur van N-VA Nevele Freddy Bertin aangeduid als opvolger.

Dinsdag legde Freddy de eed af als schepen.

Bij de start van de huidige bestuurscoalitie werden de bevoegdheden financiën, mobiliteit, lokale economie en toerisme toegewezen aan N-VA. Het zijn die bevoegdheden die Freddy Bertin zal overnemen van schepen Clarebout.

Het bestuur van N-VA Nevele motiveert de beslissing op basis van het principe dat bevoegdheden in het bestuurs college moeten gesteund zijn op competenties.

Freddy Bertin is stichtend voorzitter van N-VA Nevele, mandaat dat hij tot op heden vervult, en werd door het overlijden van raadslid Raf Standaert  gemeenteraadslid en fractieleider in 2014.

Freddy Bertin woont sedert 1978 in Landegem en heeft een  bedrijfscarriere doorlopen in verschillende internationale ondernemingen met directiefuncties.

Terzelfdertijd was hij gedurende zeven jaar voorzitter van het Streekplatform Meetjesland waardoor hij heel wat politieke ervaring en relaties in de regio Meetjesland en daarbuiten heeft kunnen opbouwen.

Gedurende tien jaar was hij voorzitter van het Katholiek Vormingscentrum voor Maatschappelijk Werk en lag hij aan de basis van de oprichting van de Arteveldehogeschool waarvan hij enkele jaren bestuurder is geweest.

Hij is ere raadsheer van het Arbeidshof te Gent en heeft na zijn pensionering verschillende consultancy opdrachten vervuld o.a gedurende enkele jaren als algemeen directeur van een spinoff bedrijf van de Rijksuniversiteit van Gent.

Freddy Bertin heeft bij zijn voordracht door het bestuur gezegd :” ik wil Nele bedanken voor haar inzet in de partij en als schepen in het bestuur van de gemeente en wens haar het allerbeste in de toekomst . Ik wil de kracht van verandering verder mee helpen realiseren in het bestuur van Nevele en de aanwezigheid van N-VA in het College versterken. Ik dank het bestuur voor het vertrouwen.”  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is