N-VA standpunt over de ring rond Hansbeke

Op 17 januari 2012

 

N-VA NEVELE KIEST VOOR DE RING ROND HANSBEKE EN VRAAGT DUIDELIJKHEID VAN DE ANDERE POLITIEKE PARTIJEN.

Als de tunnel onder de verbrede spoorlijn in Hansbeke er komt is de N-VA Nevele voorstander van aansluiting met het reeds jaren vastgelegde tracé van een ring rond Hansbeke.
Het palaver en getouwtrek rond het dossier "Ring Hansbeke" sleept veel te lang aan en krijgt allures van de "Lange Wapper" in Antwerpen.
Iedereen in de politiek in Nevele weet al jaren dat het tracé voor aansluiting met een tunnel onder de spoorlijn al meer dan twintig jaar in allerlei plannen vastligt.
De N-VA Nevele begrijpt niet dat de politiek in Nevele allerlei dure studies nodig heeft om een beslissing te nemen in het College en Gemeenteraad.
Het dossier geraakt meer en meer verziekt door politiek gekronkel en particuliere belangen met uitstel van beslissing en verlies aan sociale cohesie in een mooie deelgemeente als Hansbeke.
Dat er bovendien telkens in de gemeenteraad op een belachelijk en laag niveau met zo’n ernstig dossier wordt omgegaan is zeer bedenkelijk.
De N-VA Nevele wil dat alle politieke partijen in Nevele hun verantwoordelijkheid nemen en vraagt dat de belastingbetaler van Nevele in kennis wordt gesteld van de mogelijke financiele gevolgen als de gemeente zelf moet opdraaien voor aansluitingswegen en verbinding met de toekomstige tunnel.
De N-VA Nevele is voorstander van aansluiting met het oorspronkelijke tracé van een omleidingsweg mits volgende voorwaarden :
1

e de ring bedoeld wordt voor doorgaand en zwaar verkeer terwijl de dorpskom goed bereikbaar blijft voor lokaal verkeer.  

2

e de aanleg en inplanting van de ring op een verantwoorde wijze gebeurt met zorg voor de omgeving en groenvoorzieningen.

3

e Geluidsoverlast van de ring op nabijgelegen woongebied tegengewerkt wordt met voldoende middelen en financiele ondersteuning

4

e De snelheid op de ring aan banden wordt gelegd in het belang van de veilgheid en tegen geluidsoverlast en fijn stof.

5

e De aanleg gebeurt met maximale garantie van veiligheid voor de zwakke weggebruikers en zeker voor schoolgaande kinderen . Aangepaste openbare verlichting is noodzakelijk.

De N-VA Nevele is er van overtuigd dat mits in achtneming van bovenvermelde voorwaarden de dorpskom van Hansbeke meer leefbaar zal worden.

 

Voor meer info : Freddy Bertin GSM 0475/490788

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is